dilluns, 21 de maig del 2018

DARRERES REFLEXIONS



Sembla que de vegades el que més oblidem quan ensenyem una llengua és el seu ús en el dia a dia. Solem centrar-nos en aprendre bé les excepcions de la gramàtica, llistats ben llargs de vocabulari, memoritzar dates que després no recordarem, etcètera. I tot això per a què? Ho fem simplement perquè és el que està establert, el que vé als llibres de text... Però i l'oral?

Sempre oblidem que la llengua la forma més pràctica que té és portant-la a l'oral, ja que veritablement és aquest l'ús quotidià que li donem. Així doncs, proposar a l'aula una activitat com fer un programa de ràdio és d'allò més interessant, i més en directe. No sols és que tots col·laboren i participen en el projecte, és que el fet de retransmetre el que diem en directe dóna eixa importància que precisen les paraules.

https://pixabay.com/en/radio-vintage-1950s-1960s-antique-777219/


A més a més, el costum d'escoltar ràdio s'ha perdut molt aquests darrers anys, i amb aquesta tasca d'alguna forma impulsem una activitat que era molt habitual. Trobe que també és molt gratificant fer un bon exercici, que isca endavant i que sempre que es vullga l'escoltem perquè queda recollit en forma de podcast a un espai web. En el nostre cas vam fer un debat suuuuuuuperinteressant sobre les lectures canòniques que ens fan llegir des de ben menuts, i la veritat podríem haver estat hores i hores parlant-ne... Ho trobareu ací: https://www.spreaker.com/user/joanotmartorell

Espere algun dia que quan arribe com a docent a l'aula puga posar en pràctica aquesta activitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada