dilluns, 30 d’abril del 2018

El meu PLE o el meu buit a les tecnològies?





Experiències personals

Bé és cert que soc d'aquelles persones que prefereix el llibre el paper i tot allò tangible, però he de reconèixer que les noves tecnologies ens obrir una immensitat de possibilitats de les que encara no en soc conscient... Fa un parell d'anys vaig tindre un entrebanc ben fort amb l'ordinador justet abans dels exàmens finals i gràcies a unes companyes que temps abans m'havien explicat com funcionava el nuvol vaig poder recuperar tots els meus apunts i em vaig adonar de la quantitat de possibilitats que oferien aquest tipus de plataformes. A hores d'ara l'he trobada una eina fonamental per estalviar-me temps en la realització de treballs grupals amb els documents compartits.

http://blocs.xtec.cat/rmonter8/2017/11/26/avantatges-i-desavantatges-de-les-noves-tecnologies-a-les-aules/

D'on trac informació i on l'elabore?

Indiscutiblement els llocs que més faig servir per assabentar-me de la realitat en general són les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram), a més aquestes tres pots tindre-les connectades en un mateix compte i compartir el que siga als diferents perfils alhora. També m'agrada molt consultar noves idees creatives (i de vegades no tant) a Pinterest. Per als treballs més especialitzats he descobert recentment el Google Acadèmic i em sembla una tasca fiable i bastant útil, malgrat que com he esmentat anteriorment soc més de paper. L'Optimot també es una referència de capçalera per elaborar treballs la qual sempre tens oberta en una finestra "per si de cas".
Youtube és una xarxa que la tenim tan integrada en les nostres vides que la fem servir tant sovint que ni ens adonem. Molts dels enllaços que compartim als nostres perfils a les xarxes remeten a contingut que trobem ací.
Aquestes plataformes també et donen la possibilitat de compartir amb el mon les teues idees, i de vegades també participe d'aquesta manera, encara que potser faça més difusió d'idees que em semblen interessants d'altres que de les meues pròpies.
Espere en un futur tindre el meu propi blog i poder difondre amb més extensió totes aquelles idees que tinc amb paper...

Exemple de "videolit" amb la recitació d'haikús



Enllaç al vídeo (clica)