diumenge, 6 de maig del 2018

El meu PLE


El meu PLE

Tot i que dedique la meua vida professional a l’ensenyament, m’agrada més aprendre. Supose que són dos fenòmens relacionats...
L’infinit món de possibilitats informatives i formatives que ens ofereix Internet m’ha canviat la vida: llig molt i aprenc més. Sóc conscient que em queda fer un pas endavant i començar a veure les xarxes socials com una via per publicar i compartir informació, però encara m’he resistit a fer-ho.
L’única xarxa que utilitze és Twitter i ho faig des del compte oficial del meu centre de treball @Pioliterari. Allí motivem els alumnes per a llegir i els oferim contactes interessants amb els perfils que seguim, tots relacionats amb el món de les lletres catalanes.
A títol personal només seguisc dos canals d’informació en Telegram: @gvaEducacio i AVAST-INFO. Aquest últim publica diàriament articles relacionats amb l’educació i, en especial, amb les altes capacitats.
De forma regular també visite dos blogs que m’interessen molt: “La rebelión del talento” i “El incansable aspersor”. Sempre aprenc coses noves i tinc ocasió de conéixer publicacions, altres blogs o institucions que treballen en educació i de les quals també puc obtindre informació.
Per últim hi ha dos mitjans digitals especialitzats en innovació educativa que publiquen articles molt profitosos: Ined21 i Educación3.0. Els llig sempre que puc.
Confesse que comence a contemplar la idea de participar de manera activa en les xarxes socials, no m’agraden per a les relacions personals, però és cert que són una molt bona eina de creixement professional.