dilluns, 7 de maig del 2018

El meu PLE


Les xarxes socials, en pocs anys, s’han convertit en una eina indispensable per a les nostres vides, no només pel fet que ens faciliten la comunicació, açò és, relacionar-nos, sinó també per a compartir, crear i accedir a moltíssima informació. A hores d’ara, hi ha milers de maneres de compartir continguts amb altra gent: alguns dels recursos que m’han servit molt per a compartir documents pesats (vídeos, pel·lícules, àudios, entre altres) són el Wetransfer (https://wetransfer.com/) i el Google Drive. Aquest darrer l’utilitze també per emmagatzemar documents, fotografies, vídeos, etc., que ocupen molt d’espai a l’ordinador o al telèfon mòbil, però que tot i això són importants. A l’hora de fer treballs en grup un dels recursos més interessants és el Google Documents (Docs), ja que et permet fer una tasca col·lectiva virtualment.





Per a crear i compartir informació, els llocs web que més faig servir són wordpress.com (Unaentretants), facebook i twitter. Wordpress és un lloc web, molt semblant a blogger, on pots compartir les teues idees, pensaments, treballs, etc. Per a realitzar treballs i, per tant, per a accedir a informació, els llocs webs que més utilitze són L’enciclopèdia catalana (http://xn--enciclopdia-59a.cat/ ) per cercar informació fiable sobre molts aspectes, Diccionaris.cat, Optimot, Ésadir per a la correcció lingüística i escriptors.cat a l’hora de fer algun treball sobre algun autor de la literatura catalana.

1 comentari:

  1. Recorda'm que demà us explique com enllaçar llocs web de manera "elegant, neta". La hipertextualitat és necessària en aquests escrits i quan es fa esment d'altres llocs web cal enllaçar-los per poder accedir-hi instantàniament. Si no, es perd la funcionalitat del text on line. Per exemple, la citació del teu blog seria amb el nom i la creació d'un enllaç automàtic de manera que enviara en clicar-hi al lloc web. He hagut de buscar-lo a través de les teues referències!!! Molt interessant l'experiència que relates.

    ResponElimina