Una plataforma que em sembla molt interessant per a l'ensenyament o per a l'aprenentatge de llengues és Wix (https://es.wix.com/explore/websites), amb la qual pots crear una pàgina web pròpia. Jo l'he utiltizada per a fer una comparativa de dues obres https://mercantobarber.wixsite.com/analisicomparativa; però també es pot utilitzar per a fer lectures augmentades, una proposta molt interessant duta a terme per Maite Monar en el seu blog Un faristol per llegir millor: https://unfaristolperllegirmillor.wordpress.com/, concretament en l'apartat de WIXS: https://unfaristolperllegirmillor.wordpress.com/4-wixs-2/.
Una altra aplicació molt útil per a l'ensenyament i que és un bon punt de partida per al PLE és Symbaloo https://www.symbaloo.com/home/mix/13eOcLjTaQ. Aquesta plataforma comporta un autoaprenentatge, un aprofitament de tots els recursos que tenim a la xarxa. Pot servir com a punt de partida per a realitzar un treball d'investigació, ja que podrem guardar tot allò que ens sembla més interessant.
Finalment, algunes aplicacions com ara Facebook, Twitter, Instagram o Youtube són un bon recurs per a l'aprenentatge i l'ensenyament de llengües, ja que potencien l'ús de la llengua oral i escrita. Algunes propostes són, per exemple, amb Instagram crear un #hastag entre tota la classe i penjar fotografies relacionades amb locucions adverbials figurades; una altra és fer un booktrailer d'un llibre que han llegit a classe i penjar-lo al youtube, entre d'altres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada